Hungarian Association for Research in Vision and Ophthalmology

Történet PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2008. május 28. szerda, 19:52

Az 1928-ban alapított amerikai Association for Research in Vision and Ophthalmology ARVO világviszonylatban vezető szerepet szerzett a szemészeti alap- és klinikai kutatások terén. A társaság 2004-ben ún. ARVO Chapter Affiliates (ARVO Tagozatok) kialakítását kezdte meg, amelyek egy-egy ország szemész társaságának azon tagjait fogják össze, akik a kutatásban érdekeltek vagy a kutatások iránt érdeklődnek. Eddig Brazília, Argentina és Izrael alakított ki ARVO Chapter Affiliate társaságot.

Az ARVO lehetőséget kínált a magyar szemészeknek is (jelenlegi és leendő magyar ARVO tagoknak és további érdeklődőknek), hogy megalakítsák a magyar ARVO Chapter Affiliate társaságot.

A hazai ARVO Chapter Affiliate társaság megalakítására 2007. március 26-án a budapesti Szemészeti Klinikán került sor, amelynek neve HARVO – Hungarian Association for Research in Vision and Ophthalmology lett. A HARVO a Magyar Szemorvostársaság támogatásával, annak szekciójaként alakult meg. A megalakuló ülést követően benyújtott pályázat elbírálását az ARVO elvégezte és 2008. január 1-vel hivatalosan jóváhagyta működésünket.

A HARVO 2008. óta a Magyar Szemorvostársaság éves kongresszusának keretében szimpoziumot rendez és utazási támogatásra szóló pályázatot hirdet meg az ARVO éves kongresszusára.

Módosítás dátuma: 2018. október 27. szombat, 14:08
 

Nyelvválasztás / Language

You are here  : Home Rólunk
Design template